Tips omgeving

De gemeente Lingewaard heeft de wandelaar en fietser veel te bieden. Maar ook Arnhem en Nijmegen liggen om de hoek, dus er is voor iedereen wat wils. Hieronder een aantal tips die zeker de moeite waard zijn.

rivierBinnen 10 minuten loopt u langs de rivieroever en door de uiterwaarden van de Gendste polder. Misschien ziet u de bever, de witte reiger of de buizerd die op de thermiek grote hoogten opzoekt.
Langs de rivier zijn vele privé strandjes, om even te zonnebaden en te kijken naar de voorbijtrekkende scheepvaart.

fort

 

Iets verder is het struingebied de Millingerwaard met de kop van Pannerden. Hier splitst de Rijn in Waal en Pannerdensch Kanaal . Breng dan ook even een bezoek aan het gerestaureerde Fort Pannerden.

theetuin

 

Fietsers moeten vooral de drie pontjes route doen met een oversteek van de Waal, de Rijn en het Pannerdensch Kanaal . Via het fietspontje bij Gendt/Doornenburg kan men naar de overkant richting Millinger Theetuin, een prachtige tuin met vele rustplekjes. We bevinden ons nu in de Ooijpolder tussen de Duitse grens en Nijmegen.

kasteel

 

Doornenburg is vooral bekend van het Middeleeuws kasteel met unieke voorburcht. Dit kasteel kreeg landelijke bekendheid met de jeugdserie Floris en is zeker een bezoek waard.

openlucht

 

 

In Arnhem is het Nederlands Openluchtmuseum een must, evenals Burgers Zoo. Houdt u van moderne kunst, dan is het Museum Arnhem aan te raden.

plas struin strandje2 plas2

Genieten in de Betuwe